Vegetarisch Restaurant de Werfkring

Oude gracht aan de werf 123, Utrecht

www.dewerfkring.com Lees verder

De Werfkring De Werfkring is een van de oudste eetgelegenheden aan de Utrechtse grachtenwerven. Claziena Verdorst – bekend van het kookboek Aan Tafel bij Moeder Aarde - begon met haar man Leo de Werfkring in 1976. In 1981 nam Namgyal Lhamo met haar zuster het restaurant over. Het menu is sindsdien nauwelijks veranderd. De producten die in de Werfkring gebruikt worden zijn zoveel mogelijk biologisch. Granen, kruiden, peulvruchten, gestoofde groente en rauwkost vormen nog steeds de basis van het menu. Namgyal bracht hier en daar een enkel accent aan afkomstig uit de Indiase en Tibetaanse keuken. Duurzaamheid als leidend beginsel voor het restaurant was en is voor Namgyal de gewoonste zaak van de wereld: “Mijn restaurant scheelt toch zeker een koe per week”, vertelde ze eens in een interview met NOVIB. Het vermijden van verspilling en vervuiling is voor Namgyal als Boeddhist een vanzelfsprekend onderdeel van ‘mindfulness’ en het denken in samenhangen. Puur, eenvoud, gezondheid en gastvrijheid zijn andere kernwaarden van de Werfkring. Tenslotte beschouwt Namgyal het restaurant als een plek in Utrecht waar gasten al dertig jaar iets kunnen ervaren van de cultuur van Tibet.

  • Bar
  • Veganistisch/Vegetarisch
  • Bar (na)borrelen, Reserveren mogelijk
  • Oudegracht

Bent u de eigenaar van deze zaak?

Neem contact met ons op via info@stappen-shoppen.nl om het profiel aan te vullen met o.a. uw website, telefoonnummer, Facebook, openingstijden, omschrijving, faciliteiten, menukaart en acties.